Hramul Mănăstirii Radu Vodă | Moaștele Sfinților Nectarie de Eghina și Efrem cel Nou au fost așezate spre închinare (Video)

Evenimentele prilejuite de sărbătoarea hramului Mănăstirii Radu Vodă au debutat miercuri, 8 noiembrie 2017, cu tradiționala procesiune cu moaștele Sfinților Nectarie și Efrem cel Nou. Acestea au fost așezate într-un baldachin special amenajat în apropierea lăcaşului de cult. Programul liturgic va continua de la ora 17 cu oficierea slujbei de priveghere.

În ziua hramului, de la ora 8:30, vor fi săvârșite: slujba ceasurilor, Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie și Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice vor fi oferite de Grupul psaltic Potirul al Mănăstirii Radu Vodă.

Sfintele moaște vor rămâne în baldachinul din curtea mănăstirii până la închinarea ultimului pelerin, după care vor fi reașezate în biserica așezământului.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

PF Anastasie premiat pentru contribuţia la conviețuirea pașnică a comunităților cu tradiţii culturale şi religioase diferite

Preafericitul Părinte Anastasie, Arhiepiscopul Albaniei, a primit săptămâna trecută premiul internaţional Klaus Hemmerle pentru contribuția la apropierea și conviețuirea pașnică a comunităților cu tradiţii culturale şi religioase diferite.   Ceremonia a avut loc în Catedrala…