Hramul mănăstirii prahovene Caraiman

Curtea Mănăstirii prahovene Caraiman a fost neîncăpătoare, cu prilejul hramului. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

„Sfânta Cruce este pentru fiecare dintre noi, cei care purtăm numele de creștin, o armă de biruință împotriva ispitelor și împotriva diavolului. De aceea, se cuvine ca fiecare dintre noi zilnic să însemnăm chipul nostru cu această pecete sfântă împreună cu rugăciunea aceasta scurtă: În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Atunci când unim cele trei degete mărturisim credința noastră în Sfânta Treime, Dumnezeu Unul dar care s-a manifestat în istorie în trei Persoane: Tată, Fiul și Duhul Sfânt”, a spus PS Părinte Varsanufie Prahoveanul.

Cu acest prilej credincioșii prezenți s-au putut închina la racla cu moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena, aduse spre închinare de la Catedrala patriarhală.

Au fost prezenți și elevii participanți la proiectul Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul, „Pe munte, spre Cruce”.

La hramul Mănăstirii Caraiman au participat foarte mulți credincioși veniți din mai multe zone ale țării. Racla cu moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena a rămas la Mănăstirea Caraiman până sâmbătă seara.

Comentarii Facebook


Știri recente