Hramul Mănăstirii Poiana Mărului. Mii de pelerini au participat la sărbătoarea lăcașului de cult monahal

Mănăstirea Poiana Mărului și-a sărbătorit în ziua de prăznuire a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul hramul. La slujbele prilejuite de sărbătoarea lăcașului de cult monahal au participat mii de pelerini, informează Diac. Pavel Canea, Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Programul manifestărilor a debutat în data de 23 iunie 2017 când credincioșii prezenți au participat la procesiunea cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la  Parohia Măru. Aceasta datează din anul 1520. La finalul procesiunii, icoana a fost așezată spre închinare în biserica mănăstirii.

Toți credincioșii și pelerinii s-au putut ruga Maicii Domnului închinându-se la icoana pictată în Sfântul Munte Athos cu aproape 500 de ani în urmă.

În continuare, au fost oficiate: Slujba Vecerniei cu Litie, Utrenia, Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul și rugăciunile de dezlegare. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corala Contrast din Timișoara.

A doua zi, sâmbătă, 24 iunie 2017, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. În cuvântul rostit, ierarhul a evidențiat înțelesul duhovnicesc al procesiunii și închinării la icoana Maicii Domnului în Anul Omagial 2017.

Îi mulțumim Maicii Domnului căci astăzi ne-a însoțit cu rugăciunile ei și toți ne-am închinat uneia dintre cele mai vechi icoane din eparhia noastră, o preafrumoasă icoană din prima jumătate a secolului al 16-lea. Așadar, în anul omagial al sfintelor icoane participăm din nou la o procesiune cu o icoană făcătoare de minuni și în același timp ne aducem aminte de toți apărătorii și mărturisitorii dreptei credințe din timpul regimului comunist, a spus Preasfinția Sa.


Situată în staţiunea Poiana Mărului, această mănăstire a fost înființată la iniţiativa preotului paroh Dorel Fercea şi a credincioşilor din Parohia Măru, înainte de anul 1989. Biserica construită în cadrul complexului monahal a fost târnosită pe 24 iunie 2008 de PS Lucian.

Comentarii Facebook


Știri recente