Hramul Mănăstirii Peștera Ialomiței din Arhiepiscopia Târgoviștei

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit duminică, 29 iunie 2014, Sfânta Liturghie la Mânăstirea Peștera Ialomiței, din Masivul Bucegi, în prezența a numeroși credincioși, din Eparhia noastră și din Eparhiile învecinate și a unor persoane publice, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanța misionară a Sf. Ap. Petru și Pavel, cei doi mari corifei ai creștinătății și martiri ai credinței, care au avut o contribuție însemnată la răspândirea învățăturii Evangheliei Mântuitorului Hristos în lumea contemporană lor, devenind modele de viață, credință și misiune creștină pentru toate generațiile de creștini de după ei.

Înaltul Ierarh a subliniat, după aceea, însemnătatea hramului pentru Mânăstirea Peștera și a vorbit despre istoricul deosebit al acestei vechi vetre de duhovnicie ortodoxă, care își are originea în ctitoria mai veche a lui Mihnea Vodă, în secolul al XVI-lea.

Precizăm că sfântul locaș a fost reconstruit de câteva ori, ultima dată în anul 1993, iar, începând cu anul 2000, au fost demarate și apoi finalizate, cu binecuvântarea Mitropolitului Nifon, lucrările la Centrul cultural-misionar și s-a edificat noua biserică a mânăstirii. În prezent, Peștera Ialomiței se află într-un proiect de modernizare și e punere în valoare în vederea creșterii dinamismului turistic, cultural-religios, în zonă.

Comentarii Facebook


Știri recente