Hramul Mănăstirii Măcin din Protopopiatul Niculițel

De praznicul Izvorului Tămăduirii Mănăstirea Măcin, aflată la poalele Munților Măcinului, și-a sărbătorit hramul. Alături de soborul mănăstirii, ca și de numeroșii credincioși prezenți, s-a aflat și Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii care a săvârșit în sobor Sfânta Liturghie arhierească în cadrul căreia a hirotonit un nou slujitor al altarului pe seama Parohiei Ceatalchioi, Protopopiatul Tulcea, a precizat Arhid. Alexe Antonio.

În cuvântul de învățătură rostit Preasfinția Sa a tâlcuit celor prezenți înțelesurile acestei zile ce amintește de o minune a Maicii Domnului făcută la Constantinopol în vremea stăpânirii bizantine.

Maica Domnului este izvor de tămăduire pentru noi creștinii care alergăm la ajutorul și sprijinul ei. Ea ne tămăduiește de neștiință, de boli și de înstrăinare sufletească” a spus Preasfinția Sa.

La finalul slujbei, la izvorul de la poalele muntelui cunoscut și sub numele de „Fântâna de leac” a fost săvârșită slujba Aghezmei. Mănăstirea a oferit tuturor pelerinilor o agapă.

Comentarii Facebook


Știri recente