Hramul Mănăstirii Lainici: Sfânta Liturghie va fi oficiată de Mitropolitul Olteniei

Obştea mănăstirii Lainici se va ruga mâine, 3 mai 2017, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu. Mitropolitul Olteniei va oficia Sfânta Liturghie cu prilejul sărbătorii Sfântului Irodion, unul dintre ocrotitorii aşezământului monahal, informează pr. Gheorghe Cioiu de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Sărbătoarea hramului va debuta încă din seara aceasta cu slujba Vecerniei, unită cu Litia.

În ziua sărbătorii, după Sfânta Liturghie, racla cu moaştele Sfântului Irodion va fi purtată în procesiune în jurul bisericii mari.


Sfântul Irodion s-a născut în Bucureşti, în anul 1821, şi a primit la botez numele de Ioan. La numai 20 de ani, tânărul cu viaţă de ascet îşi găseşte adevărata menire închinoviindu-se ca frate în lavra Cernicăi.

Sfintele sale moaşte au fost descoperite cu post şi rugăciune, după 109 ani de la trecerea sa la Domnul, sub purtarea de grijă a Mitropolitului Olteniei.

În ziua de 1 mai 2011 a avut loc la Mănăstirea Lainici slujba de canonizare a Sfântului Irodion, în prezenţa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Mănăstirea Lainici se pregăteşte să îşi cinstească ocrotitorul – Basilica.ro

Mănăstirea Lainici își va cinsti miercuri, 3 mai 2017, ocrotitorul, pe Sfântul Cuvios Irodion. Sărbătoarea hramului va debuta marţi seara cu slujba Vecerniei, unită cu Litia. În ziua de sărbătoare, va fi oficiată slujba Acatistului şi Sfânta Liturghie. După Sfânta Liturghie, racla cu moaştele Sfântului Irodion va fi purtată în procesiune în jurul bisericii mari,…

 Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…