Hramul Mănăstirii Ghighiu

Mănăstirea Ghighiu, cunoscut așezământ monahal aflat în apropierea Ploieștiului, și-a sărbătorit, de Izvorul Tămăduirii, hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată pe o scenă amenajată în curtea mănăstirii, de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, informează TRINITAS TV.

„Această zi este una de bucurie, de Praznic Împărătesc, iar în această zi trebuie să ne deschidem sufletul pentru a ne încredința și mai mult de adevărul Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Vă dorim tuturor o zi de praznic aducător de binecuvântare și ajutor de la Dumnezeu aici la Mănăstirea Ghighiu unde se află și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Siriaca pe care Biserica o numește Izvorul Tămăduirilor, dar și izvorul care izvorăște apă vindecătoare”, a mărturisit Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Pentru credincioși a devenit o tradiție să ia apă cu acest prilej de la izvorul din curtea mănăstirii.

După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a săvârșit și slujba de sfințire a apei, la Agheasmatarul aflat în vecinătatea așezământului monahal.

Astăzi a fost binecuvântat și noul pangar aflat la intrarea în așezământul monahal. Credincioșii prezenți la eveniment au primit sticle cu aghiazmă, pregătite de obștea mănăstirii.

Comentarii Facebook


Știri recente