Hramul Mănăstirii de la Lacu Sărat

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” de la Lacu Sărat, județul Brăila, și-a sărbătorit duminica aceasta hramul. Foarte mulți credincioși, dar și autorități locale au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, și Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, informează TRINITAS TV.

„Ca de fiecare dată sărbătoarea hramului Sfântului Mare Mucenic Pantelimon de la Lacul Sărat este o mare binecuvântare pentru că în această imensă catedrală în aer liber, pe de o parte străjuită de lacul vindecător, Lacul Sărat, stațiunea balneoclimaterică, serele de flori ale orașului, iar la mijloc o frumusețe de biserică, întrunesc în acest cadru natural darurile de vindecare sufletească unită cu vindecarea trupească pentru că Sfântul Mare Mucenic Pantelimon este slujitor deplin al vindecării sufletului și trupului”, a mărturisit Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

„După ce în urmă cu trei zile am înălțat rugăciuni fierbinți către cer la Catedrala arhiepiscopală din Galați, la împlinirea a 20 de ani de la întronizarea Înaltpreasfinției Sale ca Arhiepiscop al Dunării de Jos, iată, tot cu ajutorul lui Dumnezeu, astăzi ne aflăm la scăldătoarea Vitezdei duhovnicești românești de la Lacul Sărat preamărindu-L pe Dumnezeu cel minunat întru sfinții Săi”, a spus Preasfințitul Părinte Visarion.

Și anul acesta, mănăstirea s-a preocupat de bătrânii de la centrul de recuperare din vecinătate, pregătind pachete cu hrană pentru fiecare dintre ei. După oficierea Sfintei Liturghii s-a dat citire Acatistului Sfântului Mucenic Pantelimon pentru bătrânii încercați de boli.

Comentarii Facebook


Știri recente