Hramul Mănăstirii Ciucea

Mănăstirea din localitatea clujeană Ciucea a fost la 8 septembrie 2013, de praznicul Nașterii Maicii Domnului, în sărbatoare. Obștea monahală și credincioșii din zonă s-au bucurat dimineață de prezența în mijlocul lor a PS Episcop Vasile Someșanul. Ierarhul a săvârșit aici Sfânta Liturghie, înconjurat de peste 10 preoți și diaconi, potrivit Radio Renașterea.

Celor prezenți Preasfințitul Vasile le-a vorbit despre importanța Maicii Domnului pentru toți creștinii: „Astăzi Biserica îi cântă Maicii Domnului cântări de bucurie și de adâncă recunoștință pentru că prin nașterea ei a venit bucurie la toată lumea. Din Maica Domnului s-a născut Soarele Dreptății, Hristos Dumnezeu care, călcând blestemul a adus binecuvântare și stricând moartea ne-a dăruit nouă viață veșnică”.

Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Ciucea se află la jumătatea distanței dintre orașele Cluj-Napoca și Oradea. Așezământul monahal a fost înființat în anul 1939, la dorința testamentară a poetului Octavian Goga. De-a lungul timpului au existat perioade de încetare a activității, astfel că în 1945 a fost închisă, dar a fost reînființată în 1994. Mănăstirea are o biserica de lemn, monument istoric, ce a fost adusa din comuna Gălpâia, jud. Salaj.

Comentarii Facebook


Știri recente