Hramul Mănăstirii Cernica

În Biserica Ortodoxă astăzi a fost cinstit Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, unul dintre sfinții pentru care foarte mulți români au o evlavie deosebită. Sute de credincioși au venit în această zi la mănăstirea ilfoveană Cernica, acolo unde se află sfintele sale moaște, informează TRINITAS TV.

La hram a fost prezent Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, care a oficiat Sfânta Liturghie a darurilor înainte sfințite. Răspunsurile la strană au fost date de Corul „Evloghia” al Patriarhiei Române.

„Ați venit în număr atât de mare și în fiecare zi întâlnim creștini veniți din București, orașul de origine al Sfântului Calinic, dar și creștini veniți din toată țara la această mănăstire care vin, se apropie și se ating cu nădejdea că moaștele Sfântului Calinic pot face și pot ajuta mult la mântuirea lor, la izbăvirea din necazuri, la vindecarea de neputințe și mai ales la dobândirea acestei puteri prin care noi să împlinim în fiecare zi a vieții noastre poruncile Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a explicat Preasfinția Sa.

Deși vremea a fost ploioasă, credincioșii s-au așezat cu răbdare la rând pentru a se închina Sfântului. Mulți au venit să-i mulțumească sfântului pentru ajutorul primit.

Sfântul Calinic a fost un neobosit organizator, constructor și restaurator de biserici, dar și de spitale și școli. A fost stareț al Mănăstirii Cernica, ulterior ajungând episcop al Râmnicului, unde a păstorit vreme de 16 ani. Cunoscut pentru viața sa aspră, era considerat făcător de minuni încă din timpul vieții.

Sfântul Ierarh Calinic a trecut la cele veșnice pe 11 aprilie 1868.

Comentarii Facebook


Știri recente