Hramul Mănăstirii Cășiel. IPS Andrei: Din coasta străpunsă a Domnului Hristos izvorăsc Tainele dătătoare de viață veșnică

Mii de credincioși alături de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, au fost prezenți miercuri, 14 septembrie 2016, la hramul Mănăstirii Cășiel din județul Cluj. Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în Altarul de Vară al așezământului monahal, informează site-ul oficial al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Clujului a vorbit despre importanța Crucii în viața creștinului.

În Evanghelia de astăzi am auzit că după ce Hristos a murit pe Cruce, unul dintre soldați a împuns coasta Sa și îndată a ieșit sânge și apă, a ieșit apa Botezului și Sângele Sfintei Cuminecături. Domnul Iisus Hristos spune în Evanghelia după Ioan , în capitolul 6, Cine va mânca Trupul Meu și va bea Sângele Meu va avea viață veșnică. Iată cum, din coasta străpunsă a Domnului Hristos izvorăsc Tainele dătătoare de viață veșnică, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La final, Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului, le-a împărțit tinerilor prezenți la sărbătoarea mănăstirii Cășiel, cărți de rugăciune.

Comentarii Facebook


Știri recente