Hramul Mănăstirii buzoiene Sfânta Treime

Mănăstirea buzoiană „Sfânta Treime” a îmbrăcat haine de sărbătoare, cu prilejul hramului. Sfânta Liturghie și slujba parastasului pentru ctitori au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, pe o scenă amplasată în apropierea bisericii mari a așezământului monahal, a precizat Dragoș Olteanu.

„Vă mulțumim tuturor pentru dragostea pe care ați avut-o, venind la această mănăstire, pusă sub ocrotirea Preasfintei Treimi, ca să vă rugați împreună cu noi și cu soborul maicilor. Este o zi liberă, în sensul că ați fost scutiți de a merge la serviciu, dar o zi de lucrare duhovnicească. V-ați luat osteneala să veniți, de aproape sau de departe, pentru a fi, aici, împreună, îndurând arșița zilei, și ne-am rugat cu toții ca Dumnezeu-Sfânta Treime să-Și reverse iubirea Sa milostivă asupra noastră, a tuturor, să ne întărească în credință și în iubire unii față de alții”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic misionar al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Mănăstirea „Sfânta Treime”, cunoscută sub denumirea de „Podul Bulgarului”, a luat ființă în anul 1946, ca urmare a inițiativei mai multor credincioși din împrejurimile orașului Râmnicu Sărat, care s-au ostenit pentru ridicarea acestui sfânt lăcaș. După numai treisprezece ani de existență, așezământul monahal a fost închis de comuniști, fiind redeschis după anul 1989.

Comentarii Facebook


Știri recente