Hramul Mănăstirii Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus

Pelerini din toată țara au participat la slujbele oficiate la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, cu ocazia sărbătoririi celui de-al doilea hram al așezământului, Izvorul Tămăduirii. Credincioșii au participat mai întâi la slujba de sfințire a apei și apoi la Sfânta Liturghie, oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, și Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, informează TRINITAS TV.

Cei doi ierarhi au oficiat Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți din Țara Făgărașului, în altarul din pădure al mănăstirii.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de IPS Mitropolit Laurențiu, amintind credincioșilor minunea de la Constantinopol în urma căreia împăratul Leon cel Mare a zidit Biserica „Izvorul Tămăduirii” și s-a instituit astfel marele praznic al Maicii Domnului din Săptămâna Luminată. Ierarhul a vorbit apoi despre mijlocirea Sfintei Fecioare pentru omenire, despre rolul acesteia în istoria mântuirii și despre ocrotirea adusă celor ce o cinstesc.

Pelerinii au luat apă de la izvorul din curtea mănăstirii. Ca în fiecare an, cu prilejul hramului, a fost oficiată și Taina Sfântului Maslu.

Comentarii Facebook


Știri recente