Hramul mănăstirii Bistriţa, jud. Vâlcea

În ziua sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, la 16 august 2015, Mănăstirea Bistrița, din județul Vâlcea, și-a serbat hramul. Cu această ocazie, în mijlocul credincioșilor s-a aflat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, care a oficiat Sfânta Liturghie și a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură.

Nădejdea noastră trebuie să fie întotdeauna către Maica Domnului. Ea este ocrotitoarea mamelor, pentru că a fost mamă; este ocrotitoarea copiilor pentru că a avut Prunc pe Domnul nostru Iisus Hristos; este ocrotitoarea monahilor și a monahiilor pentru că viața ei a fost petrecută în feciorie, așa cum făgăduiesc să trăiască monahii și monahiile; este ocrotitoarea familiilor creștine; este ocrotitoarea celor care călătoresc pe ape; este ocrotitoarea întregului neam omenesc. Se cuvine, dar, ca întotdeauna să avem nadejde când ne rugăm la Maica Domnului”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Credincioșii care au participat în număr deosebit de mare la hramul Sfintei Mănăstiri Bistrița au adus cinstire Sfintelor Moaște ale Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul, așezate spre închinare într-un baldachin în curtea mănăstirii.

Comentarii Facebook


Știri recente