Hramul Mănăstirii Bârsana. Peste 5000 de credincioși s-au rugat împreună cu opt ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române

Peste 5000 de credincioși din mai multe zone ale țării au participat la sărbătoarea hramului Mănăstirii Bârsana, Soborul Sfinţilor 12 Apostoli. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Răspunsurile la slujbă au fost oferite de Corala Arhanghelii.

Din sobor au făcut parte:

  • Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului;
  • Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului;
  • Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului;
  • Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului;
  • Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei;
  • Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei;
  • Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

Cu prilejul hramului, ierarhii au adresat în data de 30 iunie 2017 cuvinte de învățătură celor prezenți, notează site-ul Radio Renașterea.

În cuvântul rostit al Mitropolitului Ardealului a fost subliniată importanța și semnificația unei sărbători în viața Bisericii.

Sărbătorile noastre au rolul sfânt de a actualiza evenimentele importante din viaţa Mântuitorului Iisus Hristos sau de a cinsti pe Sfinţi. Acestea sunt încununate de oficierea Sfintei Liturghii, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei şi-a intitulat cuvântul de învăţătură Plugarii cuvântului. Titlu omiliei este inspirat din activitatea celor 12 Apostoli, numiţi aşa la slujba oficiată în ziua de prăznuire.

Mare a fost misiunea lor. Domnul Hristos i-a trimis să meargă în toată lumea. Să propovăduiască Evanghelia şi să facă ucenici din toate neamurile. Slujba de astăzi face constatarea că ei şi-au împlinit misiunea, a evidențiat Mitropolitul Clujului.

La final, PS Iustin a subliniat că ziua hramului a fost plină de binecuvântare, de lumină şi căldură în sufletele miilor de credincioşi prezenţi.

 

Comentarii Facebook


Știri recente