Hramul Mănăstirii Baia de Aramă

Câteva zeci de credincioși din zona de nord a județului Mehedinți și-au îndreptat pașii în ziua prăznuirii Sfintei Mucenițe Marina către mănăstirea Baia de Aramă care și-a serbat hramul.

Îmbrăcați după datină în frumoasele costume tradiționale românești, drept-slăvitorii creștini au întâmpinat cu bucurie și dragoste pe Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Nicodim, a precizat Cătălin Cernătescu.

Părintele Episcop a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica mănăstirii, rectitorită de domnitorul martir Constantin Brâncoveanu, după care a slujit slujba Parastasului pentru binecredincioșii ctitori și miluitori ai sfântului lăcaș de închinare.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit un nou slujitor al Sfântului Altar, pe diaconul Ionel Despău. Proaspătul hirotonit va asigura serviciul religios zilnic la biserica mănăstirii în care a primit Taina Preoției.

Mănăstirea de la Baia de Aramă dăinuie de pe vremea Sf. Nicodim de la Tismana, însă ea a fost rectitorită de Sf. Domnitor Constantin Brâncoveanu la anul 1703.

Întrucât locuitorii din zonă au avut dintotdeauna o evlavie deosebită la Sf. Muceniță Marina, ierarhul locului a rânduit ca mănăstirea de la Baia de Aramă să se bucurie și de oblăduirea duhovnicească a sfintei.

Comentarii Facebook


Știri recente