Hramul Mănăstirii Almăj-Putna

Situată în frumoasa Vale a Almăjului, Mănăstirea Almăj-Putna din Episcopia Caransebeșului este o oază de liniște și duhovnicie pentru credincioșii din această zonă. În fiecare an la praznicul Schimbării la Față a Mântuitorului Iisus Hristos, sute de credincioși trec pragul acestei mănăstiri pentru a lua parte la rugăciunile și slujbele care se oficiază aici cu prilejul hramului. Sfânta Liturghie a fost oficiată, în altarul de vară, din încredințarea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, de arhimandritul Constantin Timiș, vicar-administrativ al Episcopiei Caransebeșului, înconjurat de un numeros sobor de preoți, informează „Ziarul Lumina”.

La momentul cuvenit, părintele vicar a rostit un bogat cuvânt de învățătură în care a explicat credincioșilor prezenți semnificația praznicului Schimbării la Față a Domnului. De asemenea, a fost rostită rugăciunea de binecuvântare a rodului viei, după cum este obiceiul în fiecare an la acest praznic. La slujbă au participat autorități locale, precum și un număr impresionant de credincioși. Mănăstirea Almăj-Putna a luat ființă la începutul lunii martie 1996, când ieromonahul Sava Gana, împreună cu alți călugări, a preluat administrarea schitului.

Prin osteneala călugărilor și contribuția oamenilor de bine s-a concretizat construcția unui paraclis de vară, a corpului de chilii, a paraclisului de iarnă și a unui sector agrozootehnic pe un teren aflat în apropierea schitului. În anul 1999, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ridicat schitul cu hramul „Schimbarea la Față a Mântuitorului Iisus Hristos” la rang de mănăstire. Actualmente obștea monahală condusă de părintele protosinghel Andrei Radu întreprinde pe mai departe lucrări de amenajare a corpului de chilii, fiind deopotrivă un loc de viață duhovnicească, de întărire în dreapta credință și mulțumire sufletească pentru credincioșii care calcă pragul acestei mănăstiri.

Comentarii Facebook


Știri recente