Hramul istoric al Mănăstirii vrâncene Lepșa. IPS Ciprian a sfințit paraclisul așezământului monahal

Mănăstirea Lepșa, județul Vrancea, și-a sărbătorit în ziua praznicului Nașterii Maicii Domnului hramul istoric. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian a sfințit în data de 8 septembrie 2017 paraclisul așezământului monahal, închinat Sfintei Treimi.

În continuare, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a oficiat Sfânta Liturghie în biserica mare a mănăstirii, cu hramurile Izvorul Tămăduirii și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Răspunsurile la strană au fost oferite de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.

După citirea Evangheliei, IPS Ciprian a rostit un cuvânt în care a precizat că Nașterea Maicii Domnului este o sărbătoare a bucuriei, pentru că ne invită pe toți cei ce constituim Biserica lui Hristos să medităm la rolul extraordinar de important pe care Sfânta Fecioară Maria l-a împlinit în istoria mântuirii neamului omenesc.

Totodată, Arhipăstorul Buzăului și Vrancei a felicitat întreaga obște monahală, deoarece s-a învrednicit să ducă la bun sfârșit lucrarea de înfrumusețare a paraclisului Mănăstirii Lepșa, informează Dragoş Olteanu, Consilier Mass Media al Eparhiei.

La finalul slujbei, IPS Ciprian a oferit unor binefăcători Hrisovul de binecuvântare Sfântul Mucenic Sava de la Buzău și câte o icoană a Maicii Domnului. De asemenea, și chiriarhul locului a primit din partea obștii mănăstirii o icoană a Maicii Domnului. De asemenea, ierarhul a oficiat slujba Parastasului pentru ctitorii așezământului, trecuți la cele veșnice.


Lăcașul de cult a fost construit în perioada 1991-1993, de schimonahia Gabriela Căruceru, cu sprijinul creștinilor ortodocși din zonă. În data de 8 septembrie 1993, Arhiepiscopul Epifanie a târnosit (sfințit) biserica.

Între anii 2016-2017, prin strădania maicii starețe, stavrofora Mihaela Clim, au fost executate ample lucrări de consolidare și renovare a lăcașului de rugăciune.

Comentarii Facebook


Știri recente