Hramul istoric al Mănăstirii Antim: O sărbătoare a obștii, dar și a bucureștenilor

Arhim. Nectarie Șofelea, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la hramul istoric al mănăstirii ctitorite la București de Sf. Ier. Martir Antim Ivireanul.

Părintele arhimandrit i-a avut alături în slujire pe Părintele Protosinghel Vicențiu Oboroceanu, starețul sfântului așezământ, pe Părintele Protosinghel Vasile Pârjol, starețul Mănăstirii Cernica, pe Părintele Protosinghel Antim Bâru, starețul Mănăstirii Chiajna-Giulești, fost slujitor la Mănăstirea Antim, și pe alți ieromonahi și preoți de mir.

Au participat numeroși credincioși din Capitală, ceea ce a dublat bucuria duhovnicească a slujirii, a declarat pentru Trinitas TV exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Din soborul de slujitori a făcut parte și Protosinghelul Antim Bâru, starețul Mănăstirii Chiajna-Giulești, fost slujitor la Mănăstirea Antim (al doilea din dreapta), duminică, 19 iunie 2022. Foto: Basilica.ro / Raluca Ene

„Cu multă evlavie și multă dragoste au împodobit sfântul lăcaș, curtea acestei mănăstiri și împreună am simțit adierea Duhului, pentru că această duminică este expresia lucrării Duhului Sfânt în lume, și anume sfințirea omului”, a spus Părintele Arhimandrit Nectarie Șofelea.

„Această zi de sărbătoare nu este numai a obștii acestei mănăstiri”, ci și a bucureștenilor, a afirmat și Protosinghelul Vicențiu Oboroceanu, starețul Mănăstirii Antim.

„Această mănăstire a fost păstorită timp de aproape 50 de ani de un cuvios, Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu, care era cunoscut ca duhovnicul bucureștenilor”, a mai spus părintele stareț.

„Iată că se împlinește dorința din inima Sf. Antim Ivireanul de a fi de folos această ctitorie nu numai obștii monahale, ci și întregului popor din orașul București.”

Mănăstirea Antim a fost construită între 1713 și 1715.

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente