Hramul Centrului pentru copii „Sfânta Sofia”

Personalul, voluntarii şi beneficiarii Centrului de zi pentru copii „Sfânta Muceniţă Sofia” au sărbătorit joi, 17 septembrie, pe ocrotitoarele lor, şi anume pe Sfânta Muceniţă Sofia şi fiicele sale: Pistis, Elpis şi Agapi. La serbarea hramului din acest an, pe lângă tradiţionalele daruri pentru începutul anului şcolar, a fost sfinţită şi o icoană a sfintelor ocrotitoare, realizată în tehnica mozaic, informează Ziarul Lumina.

La sărbătorirea hramului Centrului de zi pentru copii „Sfânta Muceniţă Sofia”, aşezământ ce funcționează în cadrul Sectorului social-filantropic şi misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, au participat, alături de personalul şi voluntarii centrului, membri ai familiei copiilor beneficiari şi binefăcători care sprijină desfăşurarea activităţilor educaţionale ale aşezământului social. Sărbătoarea hramului a debutat cu slujba Acatistului Sfintei Muceniţe Sofia şi fiicele sale: Pistis, Elpis şi Agapi, apoi cu slujba de Te Deum pentru începutul de an şcolar, săvârşite de doi preoţi în paraclisul centrului de zi. După oficierea sfintelor slujbe, pr. paroh Jenică Danţiş, al Parohiei Scaune, în incinta căreia se află centrul de zi pentru copii, i-a îndemnat să aibă înţelepciunea Sfintei Muceniţe Sofia, să asculte de părinţii şi profesorii lor şi să se roage pentru ca Dumnezeu să-i binecuvânteze în noul an şcolar în a avea rezultate bune la învăţătură.

Cu prilejul sărbătoririi hramului, centrul şi-a deschis porţile pentru cei 35 de elevi beneficiari ai activităţilor educaţionale ale Centrului de zi „Sfânta Sofia”, care au primit daruri din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, şi anume ghiozdane cu rechizite şi CD-uri educaţionale pe teme biblice şi catehetice, a precizat Nicoleta Negraru, colaborator pe proiecte educaţionale în cadrul centrului de zi pentru copii.

„Au fost oferite daruri pentru 50 de copii, este vorba de 35 de copii care sunt beneficiarii direcţi ai aşezământului şi 15 copii care fac parte din familiile fraţilor care frecventează acest centru. Capacitatea centrului este pentru 35 de copii, dar ajutăm şi pe fraţii, părinţii şi bunicii acestora prin oferirea de sprijin material, îmbrăcăminte, pachete alimentare şi prin alte forme”, a precizat pr. Ioan Viorel Iordăchescu, consilier eparhial al Sectorului social-filantropic şi misionar.

La final, Ionela Ionescu, coordonatoarea Centrului de zi pentru copii „Sfânta Sofia”, a mulţumit, în numele copiilor, cadrelor didactice şi voluntarilor, celor care alături de ei în derularea activităţilor educaţionale ale centrului, fiindcă astfel beneficiarii, copii din familii defavorizate social, „încep să înţeleagă cât de important este să nu abandoneze şcoala şi cât de importantă este educaţia în viaţa lor, deoarece numai prin educaţie putem avea o viaţă puţin mai uşoară”.

Pentru membrii familiei micuţilor copii, existenţa acestui centru de zi este un mare ajutor, nu numai datorită activităţilor educaţionale, ci şi datorită educaţiei religioase.

„Este un lucru minunat pentru noi şi pentru copilaşii noştri, pentru că toţi profesorii implicaţi, voluntari, asistenţi sociali, preoţi, medici, studenţi care participă în fiecare zi alături de elevi, pun atâta suflet şi se roagă la sfânta biserică cu orice alt prilej, mai ales la sărbători, şi, astfel, noi, cei mici, ne bucurăm enorm, fiindcă sunt de un mare ajutor”, a spus Irina Candea, mama a trei copii, care sunt beneficiari ai centrului, şi de profesie educator, care este şi voluntară în cadrul centrului prin familiarizarea celor mici cu noţiunile de bază ale şahului.

Cu prilejul hramului, a fost sfinţită icoana de hram a centrului de la intrarea principală, realizată în mozaic de artistul Claudiu Cristian Opaina, şi au fost binecuvântate sălile de curs şi celelalte spaţii ale aşezământului social.

Comentarii Facebook


Știri recente