Hramul Catedralei Patriarhale | 80 voluntari ai Crucii Roșii vor veni în sprijinul pelerinilor

În perioada 25 – 29 octombrie 2018, Crucea Roşie Română acordă servicii de prim ajutor pelerinilor din toată ţara veniţi în Capitală să cinstească moaştele Sf. Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor și pe cele ale Sf. Calinic de la Cernica, Bucureșteanul.

La baza Dealului Mitropoliei din Piaţa Unirii, începând de joi, este amplasat un cort de Cruce Roşie deservit de 80 de voluntari, informează Crucea Rosie Română pe pagina oficială de Facebook.

Voluntarii provin din filialele Crucii Roșii din București. Aceștia vor fi prezenți 24 de ore din 24, pe toată durata pelerinajului; vor lucra în 3 schimburi și vor oferi ceai cald și primul ajutor psiho-social tuturor celor care vor avea nevoie.

Crucea Roşie Română recomandă miilor de persoane care vor urca în această săptămână Dealul Mitropoliei să se comporte civilizat, să evite situaţii ce pot deveni periculoase pentru sănătatea lor, să se alimenteze şi să se hidrateze suficient, iar dacă urmează un tratament, să aibă la îndemână medicamentele prescrise.

De asemenea, din cauza temperaturilor scăzute care sunt anunţate pentru această perioadă, mai ales pe timpul nopții, pelerinii sunt rugaţi să se îmbrace corespunzător.

Este al 15-lea an consecutiv în care Crucea Roşie Română contribuie la buna desfăşurare a celui mai important eveniment religios din Bucureşti, alături de alte autorităţi locale şi centrale.

Foto credit: Crucea Roşie Română

Comentarii Facebook


Știri recente