Hramul Catedralei mitropolitane din Sibiu

Catedrala Mitropolitană din Sibiu și sărbătorit de Sfânta Treime hramul. Sute de oameni au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, alături de un sobor de ierarhi ai Bisericii noastre, informează TRINITAS TV.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu al Olteniei.

„Dacă suntem creați după chipul Preasfintei Treimi, iată că prin venirea Mântuitorului Iisus Hristos și prin Pogorârea Sfântului Duh devenim purtători de Treime Sfântă și în felul acesta cu toții suntem cuprinși în Preasfânta Treime”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

Catedrala Mitropolitană din Sibiu, a fost construită între anii 1902-1906 în centrul orașului, pe locul unei biserici grecești.

„Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra noastră. Întâi de toate că ne-a învrednicită să avem de la Sfântul Andrei Șaguna până astăzi începutul acestei zidiri. A dorit să aibă o astfel de catedrală. Nici el, nici urmașul său nu au reușit decât să strângă fonduri, iar cel de-al treilea mitropolit a reușit să o construiască, Ioan Mesianul”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

Sărbătoarea hramului Catedralei mitropolitane din Sibiu s-a încheiat cu o procesiune în jurul lăcașului de cult cu moaștele Sfântului Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei.

Comentarii Facebook


Știri recente