Hramul Catedralei Mitropoliei Banatului

Creștinii ortodocși români îl pomenesc lunea aceasta pe Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Banatului. Catedrala Mitropolitană din Timișoara, unde se află și moaștele ierarhului, și-a sărbătorit hramul, informează TRINITAS TV.

Au participat și anul acesta mii de pelerini din toată țara, slujitori de la mai multe parohii timișene, monahi și monahii de la mănăstirile din Eparhie.

În ajun a fost organizată îndătinata procesiune cu sfintele moaște ale Ocrotitorului Banatului.

După procesiune, racla a fost așezată spre închinare pe un podium, în fața Sfântului Altar. Credincioșii s-au închinat, au spus rugăciuni și au adus flori.

În ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Iosif, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi.

Sfintele moaște vor rămâne în fața altarului Catedralei mitropolitane până marți.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…