Hramul Catedralei Episcopale „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva

Credincioși din municipiul Deva au participat în perioada 5-6 decembrie 2016 la slujbele oficiate la Catedrala Episcopală Sfântul Ierarh Nicolae, cu ocazia celui de-al doilea hram, informează site-ul oficial al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

În seara zilei de 5 decembrie 2016, Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a  oficiat slujba Vecerniei unită cu Litia, închinată Sfântului Ierarh Nicolae, Episcopul cetății Mira.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul Vecerniei, Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărășanul le-a vorbit credincioșilor despre viața și personalitatea duhovnicească a Sfântului Nicolae.

La sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului împreună cu Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și al Călărașilor, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala mixtă a Episcopiei Devei și a Hunedoarei.

În cuvântul rostit, Preasfințitul Părinte Lucian le-a vorbit numeroșilor credincioși prezenți despre asumarea calităților bunului creștin. De asemenea, Preasfinția Sa le-a prezentat celor prezenți un scurt istoric al vieții și activității Sfântului Ierarh Nicolae.

La final, Preasfințitul Părinte Gurie a adresat un cuvânt de mulțumire atât ierarhilor prezenți, cât și tuturor reprezentanților autorităților locale, județene și naționale și tuturor credincioșilor.

Manifestările prilejuite de hramul Catedralei Episcopale din Deva s-au încheiat cu slujba de sfințire a noului Centru de tineret Orthocaffè din cadrul Episcopiei Devei și a Hunedoarei. Centrul de tineret Orthocaffè reprezintă primul centru de acest gen din Episcopia Devei și Hunedoarei, proiectele viitoare vizând înființarea de astfel de centre destinate tinerilor în fiecare oraș din cuprinsul eparhiei hunedorene.

Comentarii Facebook


Știri recente