Hramul Catedralei Episcopale din Vârșeț, Serbia

Catedrala Episcopală a românilor ortodocși din Vârșeț și-a sărbătorit ieri, 13 mai, de sărbătoarea Înălțării Domnului, hramul. La acest eveniment au participat două delegații. O delegație a Episcopiei Caransebeșului, condusă de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, iar cealaltă delegație a fost din Episcopia Devei și Hunedoarei, condusă de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei. Cele două delegații au participat la slujba de hram la invitația Preasfințitului Părinte Daniil, Episcopul Daciei Felix.

După oficierea Sfintei Liturghii, Chiriarhul Devei și Hunedoarei a vorbit despre sărbătoarea Înălțării Domnului, iar Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului a evocat câteva aspecte istorice a legăturilor duhovnicești dintre Caransebeș și Vârșeț, informează episcopiacaransebeșului.ro.

Părintele Episcop Miron Cristea, pe atunci Chiriarh al Caransebeșului și care păstorea și românii din teritoriile aflate astăzi în Serbia, a fost ierarhul care a sfințit Catedrala Episcopală din Vârșeț în anul 1913 la sărbătoarea „Înălțării Domnului”.

Comentarii Facebook


Știri recente