Hramul Catedralei Episcopale din Deva

Catedrala Episcopală Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Deva și-a sărbătorit duminică, 06 decembrie 2015, cel dintâi hram, cu prilejulprăznuirii de către Biserica noastră dreptmăritoare a Sfântului Ierarh Nicolae, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

În prezența unei mulțimi numeroase de credincioși, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către un ales sobor de ierarhi, preoți și diaconi, avându-l în frunte pe Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Din soborul de ierarhi prezenți la sărbătoarea hramului au mai făcut parte: Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și al Călărașilor, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și al Romanaților, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie le-a vorbit credincioșilor prezenți despre marele dar al lucrării minunate a sfinților în viața noastră, ei fiind mijlocitori în fața Tronului ceresc pentru noi, credincioșii, cei care cerem ajutorul lor în rugăciunile noastre. Înaltpreasfinția Sa a mai amintit și despre evlavia deosebită a românilor la Sfântul Ierarh Nicolae, numeroase lăcașuri de cult din țară fiind închinate Sfântului.

Preasfințitul Părinte Gurie, gazda manifestărilor prilejuite de hramul Catedralei Episcopale din Deva, a adresat un cuvânt de mulțumire ierarhilor care au venit cu dragoste la sărbătoarea Catedralei, preacuvioșilor și preacucernicilor părinți slujitori, tuturor autorităților prezente și tuturor hunedorenilor iubitori de Hristos și de frumos care au participat în număr mare la Sfânta Liturghie. Un cuvânt de mulțumire special a fost adresat Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, cel care a binecuvântat și prezența în mijlocul nostru a coralei Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, cea care a încântat publicul hunedorean în seara precedentă cu un concert excepțional de colinde intitulat Miracol pentru suflet, dar a oferit și răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie arhierească de astăzi, cu prilejul sărbătoririi hramului.

Comentarii Facebook


Știri recente