Hramul Catedralei Episcopale din Caransebeş a reunit 15 ierarhi şi sute de credincioşi

La hramul Catedralei Episcopale de anul acesta au oficiat Sfânta Liturghie 15 ierarhi, în prezenţa a sute de credincioşi, printre care copii şi tineri.

Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” își sărbătorește hramul principal în a doua duminică după Paşti, informează Episcopia Caransebeşului.

La finalul Sfintei Liturghii, oficiată de un sobor de ierarhi condus de Mitropolitul Ioan al Banatului, Înaltpreasfinţia Sa a făcut referire la ce a simţit Apostolul Toma când L-a văzut pe Domnul înviat.

„Sfântul Apostol Toma chiar dacă s-a îndoit ca ceilalți, totuși ceva a fost în inima sa și a dorit să se întâlnească cu Hristos. Din nefericire sunt și astăzi oameni care nu numai că nu cred în Înviere, dar nici nu doresc să se întâlnească cu Hristos”, a spus ierarhul.

Părintele Mitropolit le-a recomandat tuturor „să îndrăznească să se apropie de Hristos căci El încă este disponibil să ne arate rănile din mâinile, picioarele și coasta Sa”.

Cuvântul de învățătură din timpul Sfintei Liturghii i-a aparținut Preasfințitului Părinte Ignatie al Huşilor care a explicat că „Biserica a amintit de episodul cu Toma în această a doua duminică după Paști ca să ne ajute și pe noi când avem îndoieli în credință și să ne dăm seama că adevărata credință fără rațiune este fanatism, dar și rațiunea fără credință este la fel”.

„Trebuie să știm că omul credincios este inteligent, iar acest lucru îl vedem în exemplul lui Toma. Toma ne învață cum să ne întâlnim cu Dumnezeu prin credință, dar și prin căutare Toma este un reper pentru toți oamenii”, potrivit Preasfinţiei Sale.

După slujbă, cei prezenţi au participat la deschiderea tradițională a Rugii de la Oraș, bucurându-se de un spectacol de promovare a folclorului tradițional bănățean.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente