Hramul Catedralei din Slobozia | PS Vincenţiu a oficiat Sfânta Liturghie de Înălţarea Domnului

25 mai 2017 - hram catedrala ep slobozia 3

În ziua prăznuirii Înălţării Domnului, Catedrala Episcopală din Slobozia şi-a sărbătorit hramul. Liturghia din 25 mai 2017 a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul său, PS Vincenţiu a vorbit credincioşilor despre marea prăznuire a Înălţării la Cer a Mântuitorului Iisus Hristos, zi în care sunt pomeniţi şi eroii neamului românesc.

În cadrul slujbei, Preasfinţia Sa a hirotesit protosinghel pe preacuviosul părinte Maxim, viețuitor al Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia. De asemenea, Pr. Prof. Sebastian Marin, director al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, a fost  hirotesit iconom stavrofor.

După Sfânta Liturghie, Ierarhul, însoţit de preoţii, diaconii şi credincioşii prezenţi la slujbă, a mers în procesiune până la Monumentul Eroilor din Parcul Tineretului. După onorul militar, a fost săvârşită slujba de pomenire a eroilor neamului, programul continuând cu depuneri de coroane şi defilarea gărzii militare.

Tot în această zi, la ora 14:30, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a participat la vernisajul expoziţiei naţionale de pictură „Înălţarea lui Hristos”, ediţia a XI-a. Evenimentul a fost organizat de Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Grădiniţa cu program prelungit Nr. 2 din municipiu, în holul Centrului Eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente