Hramul Catedralei din Râmnicu-Vâlcea | Episcopul de Burundi și Rwanda prezent la manifestări

Preasfințitului Părinte Inochentie, Episcop de Burundi și Rwanda, a sosit miercuri, 26 aprilie 2017, în Arhiepiscopia Râmnicului, informează site-ul oficial al Eparhiei. Ierarhul a venit în România cu prilejul sărbătoririi hramului Catedralei Arhiepiscopale celebrat duminica aceasta.

Preasfinția Sa a fost întâmpinat de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, alături de care au fost prezenți părinții slujitori ai Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea.

După urarea de bun venit a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, cei trei ierarhi s-au închinat la sfintele moaște aflate în Catedrala Arhiepiscopală.

Preasfințitul Părinte Inochentie va fi prezent în zilele următoare la manifestările spiritual-culturale organizate în cadrul sărbătorii „Aducerea Moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Ocrotitorul Arhiepiscopiei Râmnicului, în Oltenia”, hramul Catedralei Arhiepiscopale.

Din dorința de a cunoaște frumusețea spiritualității vâlcene, timp de șapte zile, Preasfinția Sa va  participa la un pelerinaj în marile vetre mănăstirești din cadrul Eparhiei.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente