Hramul Catedralei din Moldova Nouă

Praznicul Adormirii Maicii Domnului a fost pentru credincioșii din orașul Moldova Nouă, un popas duhovnicesc plin de emoție sfântă. Credincioșii orașului Moldova Nouă s-au strâns în jurul Sfântului Altar încă din ajunul praznicului, atunci când, părintele paroh Ion Nedelcu, părintele Ionel Prisecaru și părintele Adrian Găină de la Parohia Giurgiova, au săvârșit la demisolul bisericii slujba Vecerniei. Popasul duhovnicesc a continuat apoi cu slujba Utreniei Prohodului Maicii Domnului și priveghere în cadrul căreia credincioșii au înconjurat în procesiune Sfânta Biserică, a precizat Darius Herea.

La orele dimineții, în ziua de prăznuire a Adormirii Maicii Domnului, s-a săvârșit pentru prima dată în biserica nouă, Acatistul Maicii Domnului și apoi Sfânta și dumnezeiască Liturghie, de către un sobor de preoți din Clisura Dunării. La slujbă au participat autorități locale și o mulțime de credincioși, dintre care foarte mulți împărtășindu-se cu Trupul și Sângele lui Hristos.

În cuvântul de învățătură părintele paroh Ion Nedelcu, a precizat: Mă bucur nespus de mult căci cu binecuvântarea lui Dumnezeu și prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, am ajuns și anul acesta să prăznuim în pace hramul bisericii și zilele orașului, zile închinate Maicii Domnului, ocrotitoarea tuturor creștinilor, și ocrotitoarea cartierului nou, din Moldova Nouă. Anul acesta este un an mai deosebit, întrucât ne aflăm în biserica nouă și am oficiat aici pentru prima dată Sfânta Liturghie, adică slujba în cadrul căreia are loc prefacerea pâinii și a vinului, în Trupul și Sângele lui Hristos. Am dorit mult de tot să fim în comuniune euharistică aici și nu la subsolul bisericii unde oficiem de obicei sfintele slujbe, sau în pridvor unde s-a mai slujit cu ocazia altor hramuri, pentru a vedea cu toții, pe deoparte arhitectura frumoasă a bisericii iar pe de altă parte nevoia urgentă de a se finaliza aceste lucrări. Se construiește această frumoasă biserică de peste 16 ani de zile și în toți acești ani, au fost numeroase încercări și ispite care au îngreunat lucrările. Cu toate acestea iată-ne astăzi aici biruind cu ajutorul Maicii Domnului toate necazurile.

A urmat apoi o slujbă de mulțumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu în cadrul căreia au fost instalați nașii bisericii.

Tinerii de la Centrul de tineret al parohiei, au încununat ziua hramului, prin expoziția de icoane pirogravate ce au fost apreciate de credincioșii prezenți. Prin această expoziție, credincioșii au putut vedea creațiile tinerilor și au avut posibilitatea de a achiziționa icoanele expuse, sprijinind în acest fel activitatea Centrului de Tineret.

Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” este o biserică aflată în construcție și este situată  în centrul cartierului Oraşul Nou din Moldova Nouă. Piatra de temelie a fost pusă în anul 1995 de către PS Emilian Birdaş, episcopul Caransebeşului iar construcţia bisericii a început  în anul 2000. În prezent se lucrează la turla mare și acoperișul Bisericii, cota +23m.

Comentarii Facebook


Știri recente