Hramul Catedralei din Deva. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de ierarhi

În ziua de cinstire a Sfântului Ierarh Nicolae, Catedrala Episcopală din Deva și-a sărbătorit miercuri hramul. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de mai mulți arhierei ai Bisericii Ortodoxe Române.

Din sobor au făcut parte:

  • Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei;
  • Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei;
  • Preasfințitul Părinte Daniil;
  • Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărășanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului;
  • Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corala „Psalmodia Transylvanica” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim care a vorbit despre virtuțile care au încununat viața Sfântului Ierarh Nicolae: credința, iubirea de aproapele și milostenia. Acestea l-au făcut foarte iubit și cinstit din timpul vieții sale și până în ziua de astăzi.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a oferit Crucea Episcopiei Devei și Hunedoarei pentru clerici Părintelui Prof Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și dirijorul coralei „Psalmodia Transiylvanica”. Apoi, a mulțumit pentru prezență ierarhilor și tuturor credincioșilor, îndemnându-i să-l roage pe Sfântul Nicolae să mijlocească pentru noi înaintea lui Dumnezeu.

Foto credit: Episcopia Devei și Hunedoarei

Comentarii Facebook


Știri recente