Hramul Catedralei din Deva. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de ierarhi

În ziua de cinstire a Sfântului Ierarh Nicolae, Catedrala Episcopală din Deva și-a sărbătorit miercuri hramul. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de mai mulți arhierei ai Bisericii Ortodoxe Române.

Din sobor au făcut parte:

  • Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei;
  • Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei;
  • Preasfințitul Părinte Daniil;
  • Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărășanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului;
  • Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corala „Psalmodia Transylvanica” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim care a vorbit despre virtuțile care au încununat viața Sfântului Ierarh Nicolae: credința, iubirea de aproapele și milostenia. Acestea l-au făcut foarte iubit și cinstit din timpul vieții sale și până în ziua de astăzi.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a oferit Crucea Episcopiei Devei și Hunedoarei pentru clerici Părintelui Prof Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și dirijorul coralei „Psalmodia Transiylvanica”. Apoi, a mulțumit pentru prezență ierarhilor și tuturor credincioșilor, îndemnându-i să-l roage pe Sfântul Nicolae să mijlocească pentru noi înaintea lui Dumnezeu.

Foto credit: Episcopia Devei și Hunedoarei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Revista Binele de știut Aprilie 2019

Dacă nu ai urmărit Basilica.ro pe rețelele de socializare în ultima perioadă pentru că ai postit de social media, te felicităm și îți punem la dispoziție o sinteză a celor mai importante evenimente religioase: Revista…