Hramul Catedralei din Caransebeş. Îl rugăm pe Sf. Ilie să înmulţească râvna pentru slujirea Bisericii lui Hristos, a spus PS Lucian

Hramul Catedralei din Caransebeş

Catedrala din Caransebeş şi-a sărbătorit ocrotitorul în ziua de prăznuire a Sfântului Proroc Ilie. Împreună cu Preasfinţitul Părinte Lucian s-au rugat la Sfânta Liturghie peste 500 de tineri, participanți la Întâlniea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte 2017, informează Diac. Pavel Canea, Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Odată cu sfințirea Catedralei Episcopale din Caransebeș de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în data de 12 septembrie 2010, pe lângă hramul tradițional „Învierea Domnului” acest locaş bisericesc reprezentativ pentru Banatul de Munte, a primit ca ocrotitor pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul.

Anul acesta sărbătoarea hramului Catedralei episcopale din Caransebeș a fost una deosebită deoarece la Sfânta Liturghie, oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, s-au rugat și cei aproximativ 500 de tineri, participanți la Întâlniea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte 2017, ce s-a desfășurat în perioada 18-20 iulie în Episcopia Caransebeșului

Pentru aceştia participarea la Sfânta Liturghie arhierească a reprezentat momentul cel mai important din această întâlnire care a cuprins timp de trei zile diverse activități culturale şi duhovniceşti, mulți dintre ei împărtășindu-se cu Sfintele Taine în această zi de hram.

Ne-am bucurat anul acesta la hramul Catedralei Episcopale de acești tineri frumoși și inimoși veniți din toate colțurile Banatului de Munte, dar și din alte 5 eparhii partenere cu care noi desfășurăm proiecte frumoase, mai ales în privința misiunii și activităților cu tinerii. Am văzut aici solidaritate, frățietate și dragoste ce trebuie să ne caracterizeze pe noi creștinii ortodocși, tinerii de toate vârstele, a precizat Preasfinţia Sa.

Episcopul Caransebeşului l-a rugat, în cuvântul său, pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul să înmulțească râvna și evlavia petru cele sfinte și mai ales atunci când este vorba de slujirea Bisericii, de slujirea Mântuitorului Iisus Hristos.

Noi clericii în primul rând, dar și credincioșii, avem nevoie de mai multă râvnă și evlavie atunci când slujim, propovăduim, când suntem în misiune și când suntem în lucrare filantropică, a evidenţiat Părintele Episcop Lucian cu ocazia hramului Catedralei Episcopale din Caransebeș.

În cadrul Sfintei Liturghii, Ierarhul a hirotonit preot pe diaconul Trandafir Cosmin Brebu pe seama parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Caransebeș. De asemenea, a oficiat și o slujbă de pomenire pentru Patriarhul Miron Cristea și Regele Ferdinand I.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale, dirijat de părintele profesor Gheorghe Tistu.

Comentarii Facebook


Știri recente