Hramul capelei cimitirului Izvorul Nou din Bucureşti

Capela Cimitirului Izvorul Nou din Bucureşti şi-a sărbătorit ocrotitorii vineri, 08 iulie 2016, pe Sfinţii Mucenici şi Doctori fără de arginţi Epictet şi Astion. Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintele David Pestroiu, Consilier Eparhial – Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul – Arhiepiscopia Bucureştilor, împreună cu un sobor de preoţi din cadrul Administraţiei Cimitirelor şi de la alte parohii bucureştene.

Cimitirul „Izvorul Nou” din Bucureşti a fost înfiinţat în anul 1895 pe locul fostei mahalale Dudeşti – Cioplea, luându-şi denumirea de la hramul bisericii din apropiere, numită Biserica „Izvorul Nou dintre Vii”.
Capela este amplasată la capătul aleii principale a cimitirului. Construcţia a fost realizată după proiectul arhitectului Paul Petricu. Pictură interioară a fost realizată în 1935 de către pictorul C. Vasilescu. Lungimea totală a capelei atinge 14,5 m iar lăţimea ei 10 m. Spaţiul interior este acoperit cu o cupola semi-sferică. Lumina pătrunde în naos prin zece ferestre înguste şi înalte, terminate cu arce semi-circulare

Capela mai are ca ocrotitor şi pe Sfântul Ioan Botezătorul.

11-16-sf_evanghelist_matei

Comentarii Facebook


Știri recente