Hramul Bisericii Vovidenia din municipiul Botoşani

Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a săvârşit vineri, 21 noiembrie 2014, Sfânta Liturghie la Biserica Vovidenia din Botoşani. Cu prilejul hramului sfântului locaş, credincioşii au avut posibilitatea să se închine la racla în care se află un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, un fragment din moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur şi o părticică din moaştele sfinţilor 14.000 de prunci ucişi de Irod, potrivit mmb.ro.

Sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în biserică a fost marcată în mod deosebit la Biserica Vovidenia din Botoşani. În ajunul hramului, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a ajuns de la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh“ din Bucureşti racla în care se află un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, un fragment din moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur şi o părticică din moaştele sfinţilor 14.000 de prunci ucişi de Irod. „Sfintele moaşte au fost primite cu multă căldură de enoriaşii parohiei noastre şi de numeroşi credincioşi din Botoşani, care s-au rugat sfinţilor şi Maicii Domnului pentru binele şi ajutorul familiilor lor, pentru sănătate, spor, ajutor şi binecuvântare“, a relatat pr. paroh Partenie Apostoaie.

Rugăciuni pentru toţi ctitorii şi binefăcătorii mutaţi la Domnul

În ziua hramului, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Vovidenia. Mai întâi a fost sfinţită icoana Maicii Domnului, îmbrăcată în argint aurit, care împodobeşte locaşul de închinăciune. „A fost o slujbă înălţătoare în cadrul căreia am ascultat cu toţii cuvântul de învăţătură al Preasfinţitului Părinte Calinic Botoşăneanul şi rugăciunile de dezlegare. Toată atmosfera a fost o binecuvântare din partea Maicii Domnului şi a sfinţilor ale căror sfinte moaşte se află în biserica noastră. Un moment deosebit de important din cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonia întru diacon a tânărului George Andrei din Iaşi. În cadrul slujbei am înălţat rugăciuni pentru ctitorii, binefăcătorii şi toţi enoriaşii bisericii noastre care au trecut la Domnul de-a lungul timpului“, a adăugat pr. paroh Partenie Apostoaie. Cu prilejul hramului Bisericii Vovidenia din Botoşani, credincioşii prezenţi la sfintele slujbe au primit bucate pregătite prin contribuţia membrilor Consiliului parohial şi a celor care au dragoste faţă de Biserica Vovidenia. În acelaşi timp, o atenţie deosebită a fost acordată familiilor nevoiaşe din parohie, care au primit pachete cu alimente. În seara zilei de 21 noiembrie 2014, a fost săvârşită Vecernia în cinstea Sfinţilor Nicolae şi Ioan Gură de Aur, precum şi Taina Sfântului Maslu. „Dăm slavă lui Dumnezeu pentru că doi mari ierarhi ai Bisericii noastre au poposit în locaşul de rugăciune închinat Intrării Maicii Domnului în biserică, în anul închinat Sfintei Spovedanii şi Sfintei Împărtăşanii“, s-a exprimat pr. paroh Partenie Apostoaie.

Comentarii Facebook


Știri recente