Hramul bisericii ucrainene Pogorârea Sfântului Duh din localitatea Valea Vișeului

Sute de credincioși români și ucraineni au participat astăzi, 14 iunie, la hramul bisericii ucrainene „Pogorârea Sfântului Duh” din localitatea Valea Vișeului – vicariatul ucrainean Sighetu Marmației.

Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor împreună cu un numeros sobor de preoți și diaconi. Parohia a împlinit anul acesta 10 ani de la sfințire și 30 de ani de la înființarea ei.

Mai multe detalii despre cum a fost sărbătorit hramul de anul acesta a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele vicar Gheorghe Secaloș: „A fost o zi binecuvântată de Dumnezeu când această parohie primește pentru a doua oară pe Preasfințitul Părinte Episcop Varsanufie care prin purtarea de grijă a Bunului Dumnezeu și a fostului patriarh Teoctist în anul 2002 a târnosit această biserică. Astăzi, Preasfinția sa s-a aflat în mijlocul nostru cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel care din dragostea și purtarea de grijă pe care o poartă ucrainenilor, clerului și credincioșilor, a aflat de cuviință să-l delege pe Preasfințitul Părinte Varsanufie. Ne bucurăm și dăm slavă lui Dumnezeu pentru această zi aleasă în sânul comunității noastre din Valea Vișeului și mulțumim pe această cale Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru părinteasca și patriarhala purtare de grijă”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…