Hramul bisericii și sfințirea Monumentului Strămoșilor, la Micherechi (Ungaria)

Parohia Micherechi (Méhkerék), care îi este închinată și aparține Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, a sărbătorit duminică, 11 septembrie 2016, pentru un dublu eveniment: prăznuirea celui de-al doilea hram al bisericii și sfințirea unei troițe din marmură, denumită în mod simbolic Monumentul Strămoșilor.

În locașul de cult a fost săvârșită Sfânta Liturghie de Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, și Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria și Chiriarhul locului.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul coral Theoforos al Arhiepiscopiei Timișoarei, condus de Prof. Diacon Ionuț Arderean.

La slujbă au participat foarte mulți credincioși, dar și oficialități.

Cuvântul a fost rostit de Preasfințitul Părinte Episcop Galaction, care a vorbit oamenilor despre semnificația sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, hramul bisericii, dar și despre Evanghelia acestei duminici, dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, iar Crezul a fost rostit de elevii care fac ore de religie la Școala Generală din Micherechi, sub îndrumarea Părintelui Singhel Visarion.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Siluan a adus mulțumiri Bunului Dumnezeu pentru această sărbătoare deosebită, Preasfințitului Părinte Episcop Galaction, care s-a aflat pentru prima dată în vizită, precum și tuturor celor care au răspuns invitației adresate.

Ierarhul a acordat şi două Diplome de Excelență: Părintelui Prof. Dr. Iconom Stavrofor Nicolae Bordașiu, pentru dragostea și străduința exemplară de a ridica la Micherechi acest Monument al Strămoșilor, precum și Doamnei Primar Margareta Tat, pentru tot sprijinul oferit în realizarea acestui obiectiv semnificativ și impunător în viața Parohiei Micherechi, dar și pentru colaborarea fructuoasă cu Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria.

Îndată după Sfânta Liturghie a urmat sfințirea de către cei doi Ierarhi a Monumentului Strămoșilor, ridicat din marmură masivă, în parcul din fața bisericii.

La Troiță au fost depuse apoi mai multe buchete de flori, care au sporit și mai mult frumusețea acestui monument.

Manifestarea s-a încheiat printr-un frumos program artistic, prezentat de tinerii dansatori din Micherechi, dar și de fanfara din localitatea Șinca Nouă, și printr-o agapă oferită oaspeților prin sprijinul Consiliului Parohial și al Primăriei din Micherechi.

Comentarii Facebook


Știri recente