Hramul Bisericii Sfinții Părinți Ioachim și Ana, din Mizil

Biserica Ortodoxă îi pomenește, pe 9 septembrie, pe Sfinții și Drepții dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana. Biserica din parcul orașului Mizil a îmbrăcat cu acest prilej haine de sărbătoare. Sfânta Liturghie de hram a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, informează TRINITAS TV. În cadrul slujbei, Preasfinția Sa a oficiat și două hirotonii.

„Sărbătorim astăzi pomenirea părinților Maicii Domnului, a doua zi după praznicul Nașterii Maicii Domnului. Este o tradiție în Biserica noastră ca după ce sărbătorim un eveniment deosebit, în zilele următoare să cinstim în chip deosebit persoanele sfinte care s-au legat de acel eveniment. Biserica prin cântările pe care le-am ascultat la Slujba Utreniei ne-a învățat că acești doi părinți ai Maicii Domnului au fost două persoane extrem de evlavioase”, a spus Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul.

La sărbătoarea bisericii au participat și preoți și credincioși din parohiile învecinate. Cu prilejul hramului bisericii, credincioșii s-au putut închina la moaștele Sfântului Cuvios Gheorghe de la Cernica.

Piatra de temelie a bisericii „Sfinții Părinți Ioachim și Ana”, din Mizil, a fost pusă în anul 2006.

Comentarii Facebook


Știri recente