Hramul Bisericii „Sfinții Ioan Casian și Gherman” din Galați. Moaștele unuia dintre ocrotitori în parohie

Înaltpreasfințitul Părinte Casian a oficiat marți seară slujba Vecerniei Mari cu Litie în ajunul sărbătorii Sfințiilor Ioan Casian și Gherman, în biserica închinată lor din Galați. Arhiepiscopul Dunării de Jos a așezat spre închinare un fragment din moaștele Sfântului Ioan Casian din patrimoniul Eparhiei.

Despre lăcașul de cult ocrotit de sfinții dobrogeni, ierarhul a spus că reprezintă „o boltă a spiritualităţii patristice”.

„Această biserică este o boltă a spiritualităţii patristice, aşezată într-un loc foarte important, fiind ca o pasăre măiastră luptătoare care verticalizează, cheamă la smerenie şi sfinţeşte. Înălţimea la care ne cheamă aceşti doi sfinţi este o înălţime a omului smerit, care Îl caută în smerenie pe Dumnezeul Slavei şi Îl aduce în sufletele, minţile şi inimile noastre“, a subliniat IPS Casian.

Manifestările organizate cu ocazia acestei sărbători se doresc a fi, an de an, o rememorare a evenimetului din 12-18 octombrie 2002, când moaştele Sfântului Ioan Casian au fost aduse, din Franţa, la Iaşi, Galaţi şi Bucureşti, de o delegaţie a Arhiepiscopiei de Marsilia, condusă de Eminenţa Sa Bernard Panafieu, la invitaţia PF Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, şi a IPS Casian, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În cadrul programului de hram, membrii Comitetului parohial au desfăşurat, în cooperare cu filiala gălăţeană a Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe Române, o acţiune caritabilă pentru 20 familii defavorizate din parohie, cărora le-au oferit pachete cu alimente.

Totodată, parohia „Sfinţii Cuvioşi Ioan Casian şi Gherman“ a oferit peste 250 de pachete cu alimente credincioşilor prezenţi la sfintele slujbe.

Mai multe informații și fotografii de la sărbătoarea Sfinților Ioan Casian și Gherman în Eparhia Dunării de Jos, aici.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente