Hramul Bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Bacău. Credincioșii au adus cinstire moaștelor Sfântului Grigorie Decapolitul

Credincioșii băcăuani au avut ieri prilejul să participe la Sfânta Liturghie arhierească și să cinstească moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul în Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din municipiu.

Sfintele moaște au fost aduse de la Mănăstirea vâlceană Bistrița la Biserica din Bacău de o delegație condusă de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În ziua hramului, 29 iunie 2017, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a coliturghisit împreună cu PS Emilian Lovișteanul la Biserica din parcul băcăuan Cancicov. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul Mănăstirii Văratec, condus de maica stareță Iosefina Giosanu.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de PS Emilian. Ierarhul a vorbit despre ocrotitorii locașului de cult serbați și despre aducerea moaștelor Sfântului Grigorie Decapolitul pe teritoriul țării noastre în urmă cu jumătate de mileniu.

IPS Ioachim a premiat la finalul slujbei peste o sută de elevi olimpici la disciplina Religie și câștigători ai concursurilor județene și naționale de cultură și spiritualitate. Elevii au primit de la Înaltpreasfinția Sa premii constând în bani și diplome, felicitări și încurajări de a continua pe calea lecturii și a studiului.

Chiriarhul a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Varsanufie al Râmnicului, pentru bucuria făcută Eparhiei Romanului și Bacăului, unde pentru prima oară în istorie au ajuns moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul.

© klicmedia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente