Hramul Bisericii Sfântul Fanurie din Câmpulung Muscel. IPS Calinic a oficiat Sfânta Liturghie

Biserica Sfântul Fanurie din municipiul Câmpulung Muscel și-a sărbătorit duminică, 27 august 2017, hramul. În ziua de sărbătoare, sute de credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic. Slujba a fost săvârșită în Altarul de Vară construit în apropierea bisericii de zid.

În cuvântul rostit, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a mulțumit tuturor credincioșilor care au contribuit la construirea sfântului altar, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Pentru buna gospodărire a parohiei, în acest an când  se sărbătoresc 500 de ani de la sfințirea Catedralei Arhiepiscopale din Curtea de Argeș, preoții  Popescu Ionuț și Marghitoiu Ionuț au primit din partea ierarhului Argeșean Crucea Basarabă. Aceeași distincție au primit părintele Ioachim Zlotar, Starețul Mănăstirii Ionești, și părintelui Ilarie Popa din parohia musceleană Schei.

Această distincție reprezintă semnul prețuirii față de preoții și credincioșii din cuprinsul Eparhiei care în timp au luat parte la buna desfășurare a vieții bisericești.


Construirea noii biserici construite în cartierul Grui din municipiul Câmpulung Muscel a început în anul 2007 odată cu sfințirea paraclisului din lemn. Evenimentul a avut loc la praznicul Pogorârii Duhului Sfânt.

În anul 2009 a fost pusă piatra de temelie a bisericii de zid care a fost construită foarte aproape de paraclis. Lucrările s-au derulat în perioada 2010-2016.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…