Hramul bisericii „Sfântul Dumitru” din Cartierul „Narcisa” – Bacău

Biserica Sfântul Dumitru din Cartierul Narcisa – Bacău și-a serbat hramul luni, 26 octombrie 2015, informează site-ul oficial al Eparhiei. Cu acest prilej, Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a făcut referire la cinstirea care se cuvine a fi adusă sfinților, arătând că „rugăciunea noastră trebuie să fie una sinceră, în care să cerem lui Dumnezeu, prin mijlocirea sfinților Săi, cele de folos sufletelor noastre, aşa cum ne-a învățat Hristos în rugăciunea Tatăl nostru. Să ne rugăm chiar şi pentru vrăjmaşi pentru a le înmuia inimile şi a le îndepărta gândurile rele. Gândurile creştinilor trebuie să fie întotdeauna pozitive pentru a crea armonie în jurul lor, armonie şi pace în care se regăseşte Dumnezeu”.

La rândul său, părintele paroh Ioan Pleşcău a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru comuniunea de rugăciune pe care au trăit-o credincioşii băcăuani.

Comentarii Facebook


Știri recente