Hramul Bisericii Sfântul Arhidiacon Ștefan din Buzău

Biserica „Sfântul Arhidiacon Ștefan” din Buzău și-a cinstit ocrotitorul. Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un sobor de preoți și diaconi, după cum a precizat Dragoș Olteanu, Consilier mass-media și purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

„Sfântul Arhidiacon Ștefan s-a distins, în primul rând, printr-o credință puternică, statornică, dreaptă, sinceră și curată față de Dumnezeu și față de Mântuitorul Hristos pe care L-a slujit. După aceea, s-a distins prin virtutea iertării. Cel dintâi care a împlinit, în literă și în duh, porunca iubirii față de vrăjmași s-a dovedit a fi Sfântul Arhidiacon Ștefan, care se ruga în genunchi Tatălui ceresc să ierte păcatul lapidatorilor săi [al celor care îl ucideau cu pietre]”, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

La sărbătoarea hramului au participat numeroși credincioși din Buzău.

Lăcașul de cult a fost ridicat după anul 1990, cu sprijinul credincioșilor din parohie și din municipiul Buzău, precum și cu ajutorul autorităților locale. Parohia este singura din municipiu care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Arhidiacon Ștefan.

Comentarii Facebook


Știri recente