Hramul Bisericii „Sfântul Antonie cel Mare” din Sibiu

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie la sărbătoarea Sfântului Antonie cel Mare în lăcașul de cult din Sibiu închinat acestui mare monah și ascet al creștinismului răsăritean. Sute de credincioșii din cartierul Hipodrom au fost prezenți la sfintele slujbe, iar la final s-a oficiat un parastas pentru Mitropolitul Antonie Plămădeală și primii preoți ai lăcașului de cult.

În soborul de preoți, alături de cei patru slujitori ai bisericii sibiene, între care și vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ilarie Benchea, s-au aflat exarhul mănăstirilor din eparhie, arhimandritul Visarion Joantă, consilierul cultural, pr. Savu Popa, protopopul de Sibiu Ioan Coșa și alți preoți.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele Ioan Sârbu de la biserica sibiană a vorbit despre viața, virtuțile și minunile Sfântului Antonie cel Mare și a evidențiat evlavia credincioșilor din această parte a orașului față de ocrotitorul lor spiritual.

După Sfânta Liturghie, ierarhul și soborul de preoți au oficiat o slujbă de pomenire pentru Mitropolitul Antonie Plămădeală și pentru primii preoți ai lăcașului de cult, datorită cărora, după ani de zile de zbucium, biserica închinată Sfântului Antonie cel Mare a fost înălțată.

În cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurențiu, a amintit credincioșilor eforturile depuse de Mitropolitul Antonie Plămădeală și de preoții Filaret Costea și Valentin Boieru pentru ca proiectul zidirii unei biserici în Hipodrom, în anii comunismului, să fie dus până la capăt. Mai apoi, Părintele Mitropolit a subliniat mijlocirea pe care o face Sfântul Antonie cel Mare pentru cei care îl cinstesc și au credință în Dumnezeu. IPS Mitropolit Laurențiu i-a binecuvântat și felicitat pe credincioșii care poartă numele Sfântului Antonie și le-a mulțumit tuturor enoriașilor pentru atașamentul lor față de biserica parohială. Aprecierea față de lucrarea pastorală de la această biserică s-a concretizat prin oferirea unei bedernițe părintelui vicar-administrativ și paroh Ilarie Benchea. Părintele Benchea i-a mulțumit ierarhului pentru prezența la fiecare hram și i-a oferit din partea preoților și a credincioșilor o icoană a Sfântului Antonie cel Mare, potrivit mitropolia-ardealului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente