Hramul Bisericii Sfânta Filofteia din Galați. Un grup de tineri hipoacuzici a primit daruri de la Chirarhul Dunării de Jos

Înaltpreasfințitul Părinte Casian a slujit joi la hramul Bisericii Sfânta Filofteia din Galați. Arhiepiscopul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe tinerii hipoacuzici de la Şcoala specială P. P. Neveanu prezenți la Sfânta Liturghie și le-a oferit daruri.

În cadrul ceremonialului liturgic au fost oficiate două hirotonii: teologul  Cojocaru Costel a fost hirotonit diacon, iar diaconul Victor Patriche a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Rogojeni din Protopopiatul Târgu Bujor, judeţul Galaţi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La slujbă au participat 25 de copii şi tineri hipoacuzici de la Şcoala specială P. P. Neveanu din Galaţi. La chinonic, într-un cadru special şi susţinuţi de cadrele didactice însoţitoare şi cântăreţii bisericeşti, au interpretat un concert de colinde în limbaj mimico-gestual.

La final, credincioşii prezenţi au fost invitaţi la o agapă, pentru care comunitatea parohială a pregătit 600 de pachete cu hrană caldă.

În după amiaza zilei, IPS Casian a oficiat în Catedrala Arhiepiscopală o slujbă de pomenire pentru ctitorii acestui sfânt locaş şi pentru Majestatea Sa Regele Mihai I al României. La slujbă au fost prezenţi slujitori şi angajaţi ai Centrului Eparhial.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente