Hramul Bisericii Sfânta Cruce din Galați. IPS Casian a adus spre cinstire un fragment din lemnul Sfintei Cruci

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a slujit astăzi la hramul Bisericii Sfânta Cruce din Galați. Chiriarhul a adus spre cinstire un fragment din lemnul Sfintei Cruci, aflat în patrimoniul Eparhiei.

Ceremonialul liturgic din 14 septembrie 2017 a fost oficiat în altarul de vară al bisericii gălăţene, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În cuvântul rostit în cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a subliniat caracterul de iubire al jertfei Mântuitorului pe Cruce:

Astăzi cinstim pe Mântuitorul Iisus Hristos, Cel care ne dă harul, mântuirea şi iubirea Sa. Prin El crucea de tortură devine altarul de iubire al lui Hristos pentru noi toţi cei ce suntem păcătoşi, a explicat IPS Casian.

În contextul derulării programului de sprijinire a elevilor cu posibilităţi materiale limitate în Eparhia Dunării de Jos prin oferirea de ghiozdane complet echipate, Chiriarhul a dăruit astăzi încă 15 ghiozdane unor copii de la Liceul Teoretic Sfânta Maria din Galați. Prin acest program filantropic 4.000 de copii sunt ajutaţi să nu renunțe la şcoală.

După Sfânta Liturghie, cei doi preoți slujitori ai parohiei au fost hirotesiți în iconom – Pr. Laurențiu Giurgea, respectiv sachelar – Pr. Marius Tudorel Florea.

La final a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului locaș și au fost împărțite 600 de pachete cu alimente.

Comentarii Facebook


Știri recente