Hramul Bisericii Sfânta Ana din municipiul Galați

La o zi după slăvitul praznic al Nașterii Maicii Domnului, când Biserica Ortodoxă cinstește pe Sfinții și dumnezeieștii Părinți Ioachim și Ana, Parohia „Sf. Ana” din municipiul Galați a îmbrăcat din nou haina de sărbătoare, la cinstirea hramului bisericii, după cum a precizat Părintele Gabriel Molocea.

Manifestările pastoral-misionare și social-filantropice au debutat încă din săptămâna premergătoare sărbătorii Sfinților Părinți iar în ajun, la biserica parohială a fost oficiată slujba de sfințire a apei, Vecernia cu Litie și Acatistul Sfinților Părinți Ioachim și Ana, la eveniment participând foarte mulți credincioși din parohie.

În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi, în prezența evlavioasă a tinerilor și copiilor participanți la programele catehetice ale Bisericii, precum și a bunilor credincioși din parohie și nu numai.

Atmosfera duhovnicească a sporit mult în evlavie când Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian s-a adăugat soborului slujitor la Sf. Altar, binecuvântând pe credincioșii prezenți și rostind un profund cuvânt de învățătură.

La final a fost săvârșit parastasul pentru ctitori, după care, urmând unei tradiții îndătinate la Dunărea de Jos, Chiriarhul locului a oferit unor elevi aflați în evidențele speciale ale parohiei, ghiozdane și rechizite școlare – dar pentru începerea noului an școlar.

Evenimentul s-a încheiat cu tradiționala agapă creștinească, membrii Consiliului și Comitetului parohial pregătind pachete cu alimente pentru 1.000 de persoane, atât credincioși participanți, cât și persoane bolnave, nedeplasabile, aflate în evidențele filantropice ale parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente