Hramul bisericii „Sfânta Ana” din Galați

La numai câteva zile de la binecuvântatul pelerinaj cu moaștele Sfinților și Drepților dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana, aduse Eparhia Dunării de Jos de către o delegație a Bisericii Ortodoxe din Cipru condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Isaia de Tamassos și Orinis (25-27 august 2013), parohia „Sf. Ana” din municipiul Galați a îmbrăcat din nou haine de sărbătoare, la cinstirea hramului bisericii.

În săptămâna premergătoare sărbătorii Sfinților Părinți, parohia „Sf. Ana” a derulat mai multe programe culturale și social-filantropice, iar în preziua hramului, la biserica parohială a fost oficiată slujba de sfințire a apei, Vecernia cu Litie și Acatistul Sfinților Părinți Ioachim și Ana, la eveniment participând foarte mulți credincioși din parohie.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un ales sobor de preoți și diaconi, în prezența mulțimii rugătoare a credincioșilor, a tinerilor și copiilor participanți la programele catehetice ale Bisericii, precum și a profesorilor și oamenilor de cultură atașați sufletește de tânăra și dinamica parohie gălățeană. Atmosfera duhovnicească a sporit mult în evlavie când Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian s-a adăugat slujitorilor Sf. Altar de la această parohie, binecuvântând pe credincioșii prezenți și rostind un profund cuvânt de învățătură, potrivit edj.ro.

De asemenea, Chiriarhul Dunării de Jos a realizat o scurtă cateheză cu elevii și preșcolarii prezenți la Sfânta Liturghie, învățând pe cei mari și mici deopotrivă despre rolul Sfinților Părinți Ioachim și Ana în viața Maicii Domnului, precum și despre locul mamei în sufletele noastre.

La final a fost săvârșit parastasul pentru ctitori, evenimentul încheindu-se cu tradiționala agapă creștinească, membrii Consiliului și Comitetului parohial pregătind pachete cu alimente pentru 1.000 de persoane, atât credincioși participanți, cât și persoane bolnave, nedeplasabile, aflate în evidențele filantropice ale parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente