Hramul bisericii “Sf. Ştefan cel Mare” a Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei

Duminică, 2 iulie 2017, ziua de prăznuire a Sfântului Domnitor Ştefan cel Mare, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în biserica din incinta Inspectoratului Poliţiei de Frontieră din Sighetu Marmaţiei.

Sfântul Ştefan cel Mare este ocrotitorul Poliţiei de Frontieră din România şi a fost cinstit duminică în toate inspectoratele Poliţiei de Frontieră.

Preasfinţitul Părinte Iustin vine de fiecare dată în mijlocul poliţiştilor de frontieră de ziua hramului Sfântul Ştefan cel Mare care este şi ocrotitorul poliţiştilor de la graniţa ţării, ne-a transmis Andrei Fărcaş, redactor la Revista Graiul Bisericii Noastre.

În cuvântul rostit, ierarhul a spus că lui Dumnezeu îi este milă şi îi pasă de fiecare om, de fiecare suflet, indiferent din ce neam este.

Este mare Ştefan cel Mare şi Sfânt! Este un model de demnitar creştin, de voievod creştin. De domnitor creştin. A fost un basileu. Constantinopolul era căzut sub turci, la 1453, iar Ştefan cel Mare, la 1457, şi-a luat numele de domnitor şi voievod creştin, apărător al creştinătăţii, văzând pericolul mare care se abătea asupra creştinătăţii. A fost mare Ştefan cel Mare, pentru că a apărat creştinătatea de năvălirea musulmanilor, a adăugat Părintele Episcop.

Comentarii Facebook


Știri recente