Hramul bisericii „Sf. Mc. Varvara „ din filia Altân – Tepe, Tulcea

În ziua de prăznuire a Sfintei Muceniţe Varvara, vineri, 04 decembrie 2015, biserica din filia Altân –Tepe, prot. Babadag şi-a serbat hramul, după cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Tulcii.

În mijlocul credincioşilor de aici s-a aflat Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, care a săvârşit cu acest prilej Sfânta Liturghie arhierească, rostind şi un bogat cuvânt de învăţătură în care a scos în evidenţă alesele virtuţi ale muceniţei Varavara ca şi îndemnul pe care aceasta îl dă credincioşilor în urcuşul lor duhovnicesc către ziua Naşterii Domnului.

La vremea potrivită, credincioşii pregătiţi s-au împărtăşit cu Sfintele Taine, după otpust fiind oficiată şi o slujbă de pomenire a ctitorilor.

Pr. Mihalcea Marian a mulţumit ierarhului pentru prezenţă, precum şi tuturor celor care s-au implicat în organizarea şi în acest an a hramului.

Atestată încă din secolul al XVI-lea această localitate minieră nu a avut un lăcaş de cult decât după 1990, o capelă, iar din anul 2010 o frumoasă biserică închinată Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi Sfintei Muceniţe Varvara.

Este unicul locaş de cult din cadrul Eparhiei Tulcii cu acest hram.

Comentarii Facebook


Știri recente