Hramul Bisericii „Sf. Ecaterina, Gheorge şi Modest“ din Galaţi

În ziua cinstirii Sfintei Mare Muceniţe Ecaterina, biserica gălăţeană ocrotită de Sfinţii Mucenici Ecaterina, Gheorghe şi Modest, și-a sărbătorit unul din hramuri, notează site-ul oficial la Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Manifestările pastoral-misionare au debutat joi, 24 noiembrie 2016, cu oficierea slujbei Vecerniei unită cu Litia şi a continuat în ziua hramului, cu oficierea Sfintei Liturghii de un sobor de preoţi, în prezenţa Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

La slujbă au participat credincioşi de toate vârstele din municipiu, profesori şi oameni de cultură dar şi elevi ai şcolilor aflate pe teritoriul parohiei.

După cuvântul de învăţătură rostit de ierarhul Dunării de Jos, a fost oficiată o slujbă de mulţumire şi parastasul pentru ctitorii şi credincioşii trecuţi la Domnul.

Pentru ziua de hram au fost pregătite şi pachete cu alimente destinate persoanele bolnave aflate în evidenţele speciale ale parohiei.

***

Biserica actuală datează din 27 octombrie 1929, fiind construită, cu binecuvântarea Episcopului Cosma Petrovici, al Dunării de Jos, sub directa îndrumare a părintelui Ioan Diaconescu.

Cutremurele din anii 1940 şi 1977 au deteriorat grav biserica, ceea ce a dus la începerea unor ample lucrări de restaurare în 1983, lucrări reluate după 1990, prin purtrea de grijă a părintelui Alexandru Teodosiade, sub directa îndrumare a Arhiepiscopului Dunării de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente